Χαραλαμπος Θεοπεμπτου

... για τον τόπο μου

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχή -> Ενδιαφέρουσες Ιστοσελίδες -> Οργανώσεις - Ελληνικές σχετικές με το Περιβάλλον
Χρήσιμες Ιστοσελίδες
Προβολή # 
# Σύνδεσμος Επισκέψεις
1   Link   Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς
Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αποτελεί κομμάτι της διεθνούς οικογένειας του WWF (World Wide Fund for Nature), η οποία απαρτίζεται από 50 εθνικές οργανώσεις και αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ιδρύθηκε το 1990 από τον Λουκ Χόφμαν με την υποστήριξη του Έλληνα αρχιτέκτονα Θύμιου Παπαγιάννη, ως αυτόνομη εθνική οργάνωση με δικό της διοικητικό συμβούλιο. Έχει τη νομική μορφή Κοινωφελούς Ιδρύματος με έδρα την Αθήνα.

Αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου και να εμποδίσει – και μακροπρόθεσμα να αντιστρέψει – την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.
125
2   Link   Greenpeace Ελλάδας
H Greenpeace υπάρχει γιατί η Γη έχει ανάγκη από μια δυνατή φωνή.
Γιατί όλοι μας έχουμε το δικαίωμα σε ένα βιώσιμο μέλλον και την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο χωρίς μεταλλαγμένα και τοξικά, όπου ο πυρηνικός εφιάλτης θα αποτελεί παρελθόν, ενώ οι θάλασσες και τα δάση θα είναι πλούσια σε ζωή.
117
3   Link   ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε το 1990 ως μια Περιβαλλοντική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να παρέμβουν στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα.

Σήμερα, είμαστε μια οργάνωση με χιλιάδες υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα, με παρεμβάσεις και συνεργασίες σε τοπικό, εθνικό και Εύρω-Μεσογειακό επίπεδο.
Ασκούμε τεκμηριωμένη κριτική στις μη βιώσιμες πρακτικές και πολιτικές. Πιέζουμε για λύσεις σε συνεργασία με τους πολίτες. Επεξεργαζόμαστε προτάσεις για βιωσιμότητα, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προωθούμε το διάλογο και τη συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν, μέσα από καινοτόμες και αποτελεσματικές διαδικασίες.
142
4   Link   Σύνδεσμος προστασίας της μεσογειακής φώκιας
Το 1988, μια ομάδα νεαρών πτυχιούχων βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφασίζει να μελετήσει την ελάχιστα γνωστή μέχρι τότε Μεσογειακή φώκια.

Για αυτόν τον σκοπό, ιδρύεται η MOm.

Αντιμετωπίζοντας το θέμα φώκια και θάλασσα συνολικά, η MOm δρα τοπικά και εθνικά, υλοποιεί ερευνητικές, ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργεί συμμαχίες και προωθεί την προστασία του είδους και των ελληνικών θαλασσών στην εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα
146
5   Link   ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά
137
6   Link   MedNet -προστασία υδροβιότωπων της Μεσογείου
MedWet was founded in 1991 to encourage international collaboration among Mediterranean countries, specialized wetland centers and international NGOs in protecting wetlands.

Mediterranean wetlands, typically made up of river deltas, lagoons and temporary marshes, are valuable natural resources. We depend on them for clean water, protection from floods, stabilizing of the sea shore, fisheries and agriculture. Wetlands are often the only places where many plants and animals are found. As many Mediterranean wetlands are lost compared to 100 years ago, the remaining ones are even more valuable.

MedWet is a forum where twenty-five Mediterranean countries, specialized wetland centers and international environmental organizations meet as equals to discuss, identify key issues and take positive action to protect wetlands, for man and for biodiversity. It is also a source of information and knowledge. MedWet helps Mediterranean countries to evaluate economic, social and biodiversity values of wetlands, provide technical tools and ensure good management of wetlands.

In 2002 MedWet became formally recognized as a regional initiative under the global Ramsar Convention on Wetlands.
237
7   Link   Αρχιπέλαγος
ο Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου είναι μία μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, που δραστηριοποιείται από το 1998 σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών (Ιόνιο Πέλαγος, Σποράδες, Κεντρικό Αιγαίο, Λυβικό Πέλαγος, Ανατολικό Αιγαίο, κα). Από το 2000, το Αρχιπέλαγος διατηρεί κύριες ερευνητικές βάσεις στην Ικαρία και τη Σάμο, ενώ το πεδίο δράσης της Οργάνωσης καλύπτει το σύνολο των ελληνικών θαλασσών και σταδιακά επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Μεσογείου.
80
8   Link   Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε το 1990 ως μια Περιβαλλοντική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, από μία ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να παρέμβουν στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα.

Σήμερα, είμαστε μια οργάνωση με χιλιάδες υποστηρικτές σε όλη την Ελλάδα, με παρεμβάσεις και συνεργασίες σε τοπικό, εθνικό και Εύρω-Μεσογειακό επίπεδο.
Ασκούμε τεκμηριωμένη κριτική στις μη βιώσιμες πρακτικές και πολιτικές. Πιέζουμε για λύσεις σε συνεργασία με τους πολίτες. Επεξεργαζόμαστε προτάσεις για βιωσιμότητα, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προωθούμε το διάλογο και τη συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους με όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν, μέσα από καινοτόμες και αποτελεσματικές διαδικασίες.
51
9   Link   Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό
H Μ.Κ.Ο. "Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό", είναι μια μη κερδοσκοπική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε στη Μάκρη του Νομού Φθιώτιδας, το 1994.
Οι σκοποί, πάνω στους οποίους εθελοντικά δραστηριοποιούνται τα μέλη του "Σόλωνα", βασίστηκαν στη διαπίστωση ότι η πορεία για ένα οικολογικό πολιτισμό, δομημένο πάνω στις ορθές ανθρώπινες σχέσεις και στο πνεύμα της αειφορίας, συνδέεται με πλήθος άλλων ζητημάτων. Τα ζητήματα αυτά απαιτούν παράλληλα την ανάδειξη και την επίλυσή τους.
Για να πραγματωθεί η κατανόηση και η επίλυσή τους χρειάζεται Σύνθεση. Οι σκοποί, που επιλέχθηκαν από τα μέλη του "Σόλωνα", είναι αυτοί που θεωρήθηκαν ως κλειδιά για το βασικό σκοπό που εκφράζεται στην επωνυμία, και ασφαλώς, αυτοί πάνω στους οποίους αναπτύσσεται η εθελοντική δράση.
33
10   Link   Ελληνική Ένωση Δικτύων Οικοπροστασίας
Συντονιστικό Κέντρο Μη Κυβερνητικών Οργανισμών της Ελλάδας
40
11   Link   ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.
Η εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα.
23
12   Link   Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης. Από το 1982 εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά, όσο και για τον άνθρωπο.
24
13   Link   Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Η ΕΕΠΦ είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1951 και λειτουργεί ως μη-κερδοσκοπικό σωματείο.

Η ΕΕΠΦ συνετέλεσε στη δημιουργία των περισσοτέρων Εθνικών Δρυμών, των υγροτόπων διεθνούς σημασίας Ramsar και πολλών άλλων προστατευομένων περιοχών. Πρωτοστάτησε, επίσης, στις προσπάθειες προστασίας απειλουμένων ειδών.

Η ΕΕΠΦ δραστηριοποιείται σήμερα σε τέσσερις άξονες:

* Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
* Προγράμματα Προστασίας της Φύσης
* Παρεμβατική Προστασία
* Γενικότερη Ευαισθητοποίηση του κοινού
26
14   Link   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ όπως δηλώνει το όνομά της αγωνίζεται από το 1972 για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Για το περιβάλλον λόγω της πολυσύνθετης κρίσης που περνά ο κόσμος μας, οικολογικής και περιβαλλοντικής. Για τον πολιτισμό, διότι αφ'ενός τα αίτια της περιβαλλοντικής κρίσης είναι πολιτισμικά και αφ'ετέρου τα μνημεία και άλλα δημιουργήματα παραδοσιακών κοινωνιών είναι συνήθως καθ'αυτά αξιοθαύμαστα, όμως συχνά ενσαρκώνουν μια στάση ζωής που έχει πολλά να προσφέρει στους σημερινούς περιβαλλοντικούς μας προβληματισμούς.

Γι' αυτόν άλλωστε το λόγο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ εξ'αρχής ενδιαφέρθηκε και ενδιαφέρεται όχι μόνο για τον παραδοσιακό αλλά και για τον σύγχρονο πολιτισμό, ιδιαίτερα όπου έχει κάτι να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της πολυσύνθετης περιβαλλοντικής κρίσης της εποχής μας.
24
15   Link   Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ
Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
22
16   Link   Καλλιστώ
Η «Καλλιστώ» γεννήθηκε στην ελληνική περιφέρεια το 2004, είναι όμως ήδη ένα 15χρονο «παιδί», που περπάτησε στην Πίνδο, στη Ροδόπη, στο Γράμμο. Εκεί εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη της, μελετώντας τα βήματα της αρκούδας, τις διαδρομές του λύκου, τα ελάχιστα ίχνη του λύγκα.

Σήμερα, με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, η αρχική ομάδα των ειδικών επιστημόνων πλαισιώθηκε από ανθρώπους ευαίσθητους σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Όλοι μαζί, μαζί σας, προσπαθούν να προστατεύσουν το περιβάλλον, σα δημόσιο και συλλογικό αγαθό, να ασκήσουν τον έλεγχο, που προβάλλει σαν δημοκρατικό καθήκον, απέναντι σε όσους λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την ίδια την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.
21
17   Link   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Σκοπός της ένωσης είναι:
Η μελέτη, προώθηση, προστασία και κατοχύρωση των επιστημονικών, οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της.
Η διατήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος.
Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων σε όλους τους τομείς που έχουν σχέση με την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη βελτίωση ανάπτυξης κάθε μορφής και είδους πρασίνου.
13
Αρχή Ενδιαφέρουσες Ιστοσελίδες Οργανώσεις - Ελληνικές σχετικές με το Περιβάλλον
Login With Facebook

Επιλογές από τα Χρήσιμα αρχεία

File Icon Municipal Solid Waste Management in the UK and Cyprus (5429)
(Οικιακά - οργανικά - Κομποστοποίηση)

File Icon Βιοκλιματικός σχεδιασμός και κήπος (3552)
(Οικολογικός)

File Icon Πρακτικός Οδηγός Εταιρικής Περιβαλλοντικής Ευθύνης (2211)
(CSR - Εταιρική Περιβαλλοντική Ευθύνη)

File Icon Πως ανακυκλώνω συσκευές (1924)
(Ανακύκλωση)

File Icon Τμήμα Δασών: Φυτά κατάλληλα για πεζοδρόμια (1901)
(Δαση)

File Icon Κάκτοι και Παχύφυτα - "Ο έξυπνος Κήπος" (1506)
(Οικολογικός)

File Icon Παρουσίαση για οικολογικά σπίτια (1404)
(Ecohomes)

File Icon Παρουσίαση για κομποστοποίηση - Compost presentation (1322)
(Οικιακά - οργανικά - Κομποστοποίηση)

File Icon Vegetation Benefits in the Urban Environment (1320)
()

File Icon Αιολική Ενέργεια στην Κύπρο - Παρουσίαση 2006 (1257)
()

File Icon Θεοπέμπτου: Πράσινες θέσεις εργασίας -για Κύπρο (1119)
(Πράσινες)

File Icon Κλιματική αλλαγή και καταστροφή του περιβάλλοντος (961)
(Η Κύπρος)

File Icon ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (908)
(Η Κύπρος)

File Icon ΕΛΛΗΝΙΚΗ έκδοση του προγράμματος οικονομικής αξιολόγησης φωτοβολταϊκών συστημάτων. (864)
()

File Icon Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (838)
(Οικιακά - οργανικά - Κομποστοποίηση)

File Icon Οδηγός για τη δημιουργία του κυπριακού κήπου (772)
(Οικολογικός)

File Icon Δικαιώματα του Πολίτη vs Έργα και Πολιτικές (759)
(Ecocities)

File Icon Το αγρινό της Κύπρου (747)
(Δαση)

File Icon Uk Sustainable homes- A Summary of How the Scheme Works (658)
(Ecohomes)

File Icon ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ - Η ΜΕΛΕΤΗ (641)
()

File Icon Κύπρος - Πολιτική για την αειφόρο ανάπτυξη 2007 (636)
(Πολιτικές της Κύπρου)

File Icon Επίδραση της μη ιοντίζουσας ηλιακής ακτινοβολίας: (615)
(Ηλεκτρομαγνητικά)

File Icon Από τη χλωρίδα του δάσους της Πάφου (566)
(Δαση)

File Icon Προστατευόμενα πουλιά του δάσους της Πάφου (511)
(Δαση)

File Icon Ενέργεια σε κτίρια και Πράσινες στέγες (506)
(Ecohomes)

File Icon ΑΠΕ - Ενθάρρυσνη & στόχοι 2006 ΔΔ (503)
()

File Icon Municipal Waste - organic and (492)
(Οικιακά - οργανικά - Κομποστοποίηση)

File Icon Το αύριο της Ελλάδας: επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα κατά το άμεσο μέλλον (490)
(Κλίμα)

File Icon Τοπία και πολιτιστικά στοιχεία του δάσους της Πάφου (471)
(Δαση)

File Icon UK Code for Sustainable homes (470)
(Ecohomes)

File Icon Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρισμού από Φωτοβολταϊκά Συστήματα συνδεδεμένα με το Δίκτυο της ΑΗΚ - 06/2009 (468)
()

File Icon Τα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία γραμμών, υποσταθμών και συσκευών ηλεκτρικής ενεργείας (466)
(Ηλεκτρομαγνητικά)

File Icon 2010: Διάταγμα - απαιτήσεις ελάχιστης ενεργειακής απόδοσης κτιρίου (455)
(Κτήρια)

File Icon Σημαντικά είδη της πανίδας του δάσους της Πάφου (448)
(Δαση)

File Icon Πως να κάνετε κομποστοποίηση στο σπίτι (448)
(Οικιακά - οργανικά - Κομποστοποίηση)

File Icon Φυλλάδιο ΑΗΚ: Εξοικονόμησε Ενέργεια (427)
(Εξοικονόμηση)

File Icon Κλιματικές αλλαγές και η Κύπρος (423)
(Η Κύπρος)

File Icon Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για Ενθάρρυνση της Ηλεκτροπαραγωγής από μεγάλες επενδύσεις ΑΠΕ (416)
()

File Icon The Urban Environment (411)
(Ecocities)

File Icon Τύποι Οικότοπων στο Δάσος της Πάφου (409)
(Δαση)


Commissioner for the Environment

Ερευνα

Please log in through Facebook to show your friends that use this site

Newsflash

Για να είσαστε ενημερωμένοι - Φιλοζωικές και Απόφοιτοι
1

Με τη βοήθεια του Google groups λειτουργώ 2 εξειδικευμένες λίστες επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονται για άμεση ενημέρωση.

1 Περιβαλλοντικά Θέματα: όσοι είναι γραμμένοι σε αυτό τον κατάλογο πέρνουν email me τα νέα άρθρα ή σημαντικές ειδήσεις αναφορικά με το περιβάλλον.
Για εγγραφή ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ.

2. Κυπριακές φιλοζωικές οργανώσεις: Αν είσαστε φιλοζωική οργάνωση, ή αν έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζώα μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ. Όσοι κάνουν εγγραφή εδώ, δε θα είναι μόνο παραλήπτες αλλά θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα.

Google Groups
Εγγραφή στο: Cyprus animal care
Email:
Visit this group

3 Απόφοιτοι περιβαλλοντικών Σπουδών: Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε από τα άτομα που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση που έγινε στις αρχές του 2009. Οι συνδρομές από τότε έχουν αυξηθεί. Στόχος είναι να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους όλοι όσοι έχουν σπουδάσει περιβαλλοντικές επιστήμες. Εδώ τα μέλη μπορούν να στείλει ο κάθε ένας μηνύματα σε όλους.

Google Groups
Εγγραφή στο Απόφοιτοι Περιβαλλοντικών Σπουδών
Email:
Visit this group