Μενού...

smartslider3[2]

Λάρνακα και υδρογονάνθρακες

Φαίνεται ότι για αρκετές υπηρεσίες του κράτους, η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι νομοθεσίες και κυρίως το πνεύμα των Οδηγιών δεν είχε καμιά θετική επίδραση στον τρόπο σκέψης τους.
Στις προοδευμένες κοινωνίες δίνεται πάντα πληροφόρηση σε όποιον τη ζητήσει και εφαρμόζονται πολιτικές μόνο μετά από διαβουλεύσεις όπου οι πολίτες μπορούν να συζητήσουν, να εκφράσουν απόψεις και να τοποθετηθούν. Αυτά απαιτούν οι ευρωπαϊκές και οι εθνικές μας νομοθεσίες και ο μοντέρνος τρόπος διακυβέρνησης.

Στην Κύπρο οι διαβουλεύσεις σπάνια γίνονται, αλλά και αυτές που γίνονται προχωρούν με λάθος διαδικασίες ή ακόμη χειρότερα με επιλεγμένους προσκεκλημένους που δε θα δημιουργήσουν πρόβλημα!
Γι αυτό όλοι όσοι έχουν υπόψη τους τον τρόπο που λειτουργεί η κυπριακή κρατική μηχανή δεν έχουν εκπλαγεί από τον τρόπο που επέλεξε το κράτος να χειριστεί το θέμα της αλλαγής χρήσης του λιμανιού Λάρνακας.

Σε μια σωστή διαδικασία, η κυβέρνηση θα έπρεπε με βάση τη νομοθεσία 102/2005 να ετοιμάσει μια έκθεση για τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση της να μεταφέρει τις δραστηριότητες των υδρογονανθράκων στο λιμάνι της Λάρνακας.

Μια τέτοια μελέτη η οποία θα λάμβανε υπόψη, το περιβάλλον, τους κατοίκους, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό θα έδινε στην πόλη σημαντικά πλεονεκτήματα:

  1. Θα υπήρχε καταγραφή όλων των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται για το λιμάνι , το είδος και τη προγραμματισμένη διάρκεια παραμονής της κάθε μιας από αυτές.
  2. Θα παρουσιαζόταν η συνολική επίπτωση όλων αυτών των δραστηριοτήτων στην πόλη αλλά και προτεινόμενα (αν υπήρχαν) μέτρα αντιμετώπισης της κάθε μιας των επιπτώσεων.
  3. Αν με βάση τη μελέτη οι επιπτώσεις μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, τότε η μελέτη θα έβαζε από πριν όρους και περιορισμούς στις εταιρείες στο τι επιτρέπεται ή όχι να γίνει στο λιμάνι.
  4. Θα γινόταν η Δημόσια Διαβούλευση που προβλέπεται από τη νομοθεσία όπου οι Δημοτικές Αρχές, οι Οικονομικοί φορείς, τα οργανωμένα σύνολα και οι κάτοικοι της πόλης θα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σωστά και τεκμηριωμένα και να υποβάλουν τις δικές τους απόψεις.
  5. Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση θα είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία μπροστά της για να αποφασίσει αν θα αναλάβει την ευθύνη ή όχι να προχωρήσει με την αλλαγή χρήσης του λιμανιού και σε ποιο βαθμό.
Χωρίς τη πιο πάνω μελέτη όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία θα παραμείνουν άγνωστα και ως επακόλουθο δε θα παρθεί κανένα μέτρο αντιμετώπισης των συνολικών επιπτώσεων εφόσον δεν έγινε καμιά προσπάθεια να προβλεφθούν.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι αντιπαραθέσεις χωρίς στοιχεία, ο καθένας θα λέει ότι θέλει και με προφορικές υποσχέσεις θα προχωρούμε μέχρι να λήξει η θητεία της κυβέρνησης ή των υπουργών.

Από την άλλη, το επίπεδο των περιβαλλοντικών μελετών στην Κύπρο είναι εξαιρετικά χαμηλό έως και απαράδεκτο. Παράλληλα οι κυπριακές νομοθεσίες για τις περιβαλλοντικές μελέτες είναι γεμάτες τρύπες που επιτρέπουν στο κράτος και στους ιδιώτες  να κάνουν ότι θέλουν.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση που το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ο μελετητής θα αναγκαστεί να κάνει καλή δουλειά διότι γνωρίζει από πριν ότι οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης θα κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο της μελέτης και θα είναι όλοι παρόντες στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει.

Διάβασα βέβαια ότι το Υπουργείο Ενέργειας προτίθεται να κάνει «Δημόσια Διαβούλευση» όπως την αποκαλεί και πολύ σύντομα μάλιστα.

Χωρίς έγγραφα και μελέτες που θα δημοσιευθούν από πριν με όλους τους προγραμματισμούς και τα στοιχεία, δεν είναι δυνατόν να γίνει πραγματική Δημόσια Διαβούλευση. Έτσι μόνον όσοι θα είναι εκείνη την ώρα παρών θα παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και θα εκφράσουν απόψεις. Οι υπόλοιποι δε θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους με γραπτό τρόπο αφού δεν έχουν δημοσιευθεί οποιεσδήποτε πληροφορίες.

Με σωστό προγραμματισμό όλα θα ήταν τόσο απλά….

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Λέκτορας
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Email:  Theopemptou@gmail.com


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Οκτωβρίου 29, 2012

Αλεπούδες κάνουν βόλτες στην περιοχή Αγλαντζιάς

Λευκωσία: Αρκετές αλεπούδες κάνουν τελευταία αμέριμνες τη βόλτα τους στην Αγλαντζιά, όμως μια από αυτές, φάνηκε άτυχη πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και άφησε την τελευταία της πνοή στην άκρη της λεωφόρου Ακαδημίας,…
Οκτωβρίου 24, 2012

Πεζοδρόμια, χώροι πρασίνου και πλατείες στη Σωτήρα

Ερώτηση με αρ. 23.06.010.01.796, ημερομηνίας 4 Μαΐου 2012, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη «Έχω πληροφορηθεί για τα αιτήματα του δήμου Σωτήρας που αφορούν το συνοικισμό αυτοστέγασης. Συγκεκριμένα, ο δήμος Σωτήρας ζητεί την…
Οκτωβρίου 17, 2012

17 οικόπεδα αυτοστέγασης παραχωρήθηκαν σε οικογένειες προσφύγων στα Κελλιά

Λευκωσία: Δεκαεπτά οικόπεδα αυτοστέγασης παραχωρήθηκαν την Τρίτη από την υπουργό Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στην κοινότητα Κελλιών, στην οποία έχουν ήδη διαχωριστεί και παραχωρηθεί άλλα 74 οικόπεδα. Σύμφωνα…
Οκτωβρίου 14, 2012

Tο φαινόμενο στης αστυφυλίας πλήττει και την κοινότητα της Χούλου

Πάφος: Στο χωριό της επαρχίας Πάφου που είχε φήμη το παλαιότερο καιρό για τους πολυάριθμους μάστορες των παραδοσιακών επαγγελμάτων, στο χωριό της Αροδαφνούσας, τη Χούλου, σήμερα κατοικούν μόνιμα 140 κάτοικοι. Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου…
Z11 2

Guardian Environment

Documents - Think Tank - European Parliament

European Environment Protection Agency

Μενού...