ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ τρόπο βρήκε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου υποστατικού πώλησης ζώων συντροφιάς (petshop) στην Ευρώπη που βρίσκεται στους Αγίους Τριμιθιάς, προκειμένου να εκφράσει την αντίδραση του για την καθυστέρηση που παρατηρείται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να του δώσουν άδεια λειτουργίας ζωολογικού κήπου. Με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες ότι διατίθενται ελάφια, αγρινά, βουβάλια, καγκουρό και χιλιάδες άλλα ζώα και πουλιά για το σπίτι.
Στη διάθεση των πολιτών απευθείας από το κατάστημα είναι ακόμα γεράκια, γύπες, αετοί, κουκουβάγιες, αντιλόπες, λάμα, ρακούν και πόνυ.
Ο ιδιοκτήτης του Ρetshop Μενέλαος Μενελάου ανέφερε στον «Φ» ότι, όλα τα πουλιά και ζώα που βρίσκονται προς πώληση εισάχθηκαν με τα πιστοποιητικά που απαιτούνται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και όπως επισημαίνει , με την άδεια τους εισήχθηκαν για κατοικίδια ζώα.


Το petshop που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, με τον ζωολογικό κήπο για τον οποίο δεν έχει εξασφαλιστεί άδεια λειτουργίας από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης εκθέτει όλα τα ζώα προς το κοινό με την κάλυψη του pet shop και να εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά το χώρο, τον οποίο επισκέπτονται σχολεία καθημερινά και εκατοντάδες επισκέπτες τα Σαββατοκυρίακα.
Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του petshop έχει αναρτήσει φυλλάδια καταγγέλλοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι προκαλούν θάνατο στα ζώα και στα πουλιά με τεράστιες οικονομικές ζημιές για τον ίδιο. Επισημαίνει ότι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχει κάνει γραπτώς ενώπιον της αρμόδιας Αρχής με στοιχεία και ονόματα υπαλλήλων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που ευθύνονται, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τερματισμό των παράνομων ενεργειών.
Ο κ. Μενελάου κατάγγειλε ότι σήμερα οι δύο ύαινες που κατέχει βρίσκονται σε ακατάλληλο διαμορφωμένο χώρο. Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι ετοίμασε ικανοποιητικό χώρο με μεγαλύτερες διαστάσεις και ασφάλεια, εντούτοις οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν του επιτρέπουν να τις μετακινήσει παρά τις επανειλημμένες επιστολές που έχει αποστείλει τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του θεματικού πάρκου, έχει καταθέσει έκδοση για άδεια λειτουργίας ζωολογικού κήπου και έχει επιθεωρηθεί δεκάδες φορές από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να καταφέρει να πετύχει τη νόμιμη λειτουργία του. Επισήμανε ακόμα ότι έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ασήμαντους λόγους και οδηγείται στα δικαστήρια.