Πάφος: Την ακύρωση του διαγωνισμού για διορισμό του διευθυντή Έργου στον Ακάμα ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων Ακάμα. Με επιστολή του ο γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής, Σάββας Χατζημηνάς, καλεί το Υπουργείο να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, και να υλοποιήσει την απόφαση του Υπουργικού του 2007. Η Συντονιστική υποστηρίζει ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα και της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των κοινοτήτων.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα, ο κ. Χατζημηνάς «διερωτάται γιατί τώρα το Υπουργείο Γεωργίας, θυμήθηκε ότι υπάρχουν προκαταλήψεις και καχυποψία εναντίον του προσώπου που έχει επιλέξει ως διευθυντή Έργου και ζητά από τις κοινότητες να συνεργαστούν μαζί με το άτομο αυτό και τις Κρατικές Υπηρεσίες».

Καταγράφοντας τους λόγους που δεν συμφωνούν οι κοινότητες του Ακάμα στον διορισμό του διευθυντή Εργου, ο κ. Χατζημηνάς αναφέρει ότι θα έπρεπε πρώτα να έχει επιλυθεί το θέμα της αποζημίωσης των περιουσιών με βάση την απόφαση του Υπουργικού το 2009 και ότι οι θέσεις του ατόμου που έχει επιλεγεί για διορισμό είναι ενάντια της οποιασδήποτε ανάπτυξης στην περιοχή του Ακάμα, ακόμη και αειφόρου ανάπτυξης.

Read Full Article