Πάφος: Την εξαίρεση τους από την φορολογία των ακινήτων αξιώνουν οι ιδιοκτήτες γης των 35 χιλιάδων σκαλών γης της κοινότητας Ίννιας η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη κοινότητα στην Κύπρο. Το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης αυτής, σχεδόν το 90%, έχει ενταχτεί στο διαχειριστικό σχέδιο της χερσονήσου του Ακάμα και σε άλλες απαγορευτικές ζώνες, μετά το 1989 με αποτέλεσμα η αξία της γης να έχει εκμηδενιστεί.

 

Επειδή οι αποφάσεις αυτές όμως έχουν ληφθεί μετά το 1980 όλοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας του Κτηματολογίου υπόκεινται στην φορολογία της ακίνητης περιουσίας που φαίνονται μέχρι σήμερα να διαθέτουν αξία ενώ στην ουσία οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τις αξιοποιήσουν.

Ο κοινοτάρχης Ίννιας, Γιάγκος Τσιβικος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι  οι περιουσίες των κάτοικων της κοινότητας του δεν μπορούν καν να υποθηκευτούν ως εγγύηση στις τράπεζες για την εξασφάλιση δανείων και είναι άδικο και παράλογο να καλούνται οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης να πληρώσουν για κάτι που στην ουσία δεν έχουν.

Ο Γιάγκος Τσιβικος ανέφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει ήδη προβεί σε σχετικές παραστάσεις προς τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα αλλά και την Βουλή χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε ανταπόκριση. Κάλεσε επίσης όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή να καταχωρήσουν ενστάσεις στο τμήμα εσωτερικών προσόδων.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-topika/43/166205/exairesi-apo-tin-forologia-akiniton-axionoun-idioktites-gis-stin-innia#sthash.Pz9XT4Dv.dpuf