Εφημερίδα Φιλελεύθερος:

Πάφος: Δύο έργα που θα αλλάξουν ριζικά την αισθητική και λειτουργικότητα ενός από τα πλέον παραδοσιακά και επισκέψιμα χωριά της περιοχής της Λαόνας και θα το μετατρέψουν σε «βιτρίνα» του Ακάμα, βρίσκονται πλέον σε στάδιο υλοποίησης.

Πρόκειται για την κοινότητα Αρόδων, στην οποία εγκρίθηκαν και εκτελούνται ήδη τα σχέδια για την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του χωριού και τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου δημοτικού σχολείου σε αίθουσα πολιτιστικής χρήσης.

Το μεγάλο έργο της ανάπλασης του κεντρικού πλατειακού χώρου, του οποίου η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε, αφορά στην τοποθέτηση λιθόστρωτου στους δρόμους που περιβάλλουν κυκλικά τον πλατειακό χώρο με τα κοινοτικά γραφεία και την εκκλησία του χωριού. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Αρόδων, Ματθαίο Στεφάνου, η ανάπλαση αυτή θα συνδυάζεται και με άλλα έργα ανάδειξης του παραδοσιακού οικισμού και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών που θα περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση του έργου.

Σε αντίστοιχα προχωρημένο στάδιο, είπε ο κοινοτάρχης Αρόδων, βρίσκεται και η διεργασία μετατροπής του παλιού σχολείου σε σύγχρονη αίθουσα πολλαπλής χρήσης. Και σε αυτή την περίπτωση, είπε, τα αρχιτεκτονικά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, που υπολογίζεται να ανέλθει στις 200 χιλιάδες ευρώ.

Τα δύο έργα, κατέληξε ο κοινοτάρχης Αρόδων, θα αναδιαμορφώσουν τον πυρήνα της κοινότητας και θα την καταστήσουν πιο ελκυστική στους εκατοντάδες περιηγητές που την επισκέπτονται καθημερινά κατά τη μετάβαση ή την αναχώρησή τους από τη χερσόνησο του Ακάμα.

Χαρακτηριστικό της αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου των Αρόδων με το έργο της πρώτης φάσης που ολοκληρώθηκε εδώ και λίγο καιρό, είναι ότι οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της κοινότητας έχουν αυτοοργανωθεί και αναλάβει τη φροντίδα του πρασίνου στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους της κοινότητας.

Εφημερίδα Φιλελεύθερος: Εφημερίδα Φιλελεύθερος:

Θεοπέμπτου ρύπανση απόβλητα ανακύκλωση ΑΠΕ ανανεώσιμες νερό ΤΑΥ Υδάτων, μαρίνα, βροχόπτωση, κλιματικές, σκουπίδια, ρύποι, δέντρα, δάσος, φράκτη, φράκτης, ζώα

Read Full Article