ΤΟΥ ΦΡΙΞΟΥ ΔΑΛΙΤΗ
Φωτογραφία
Ηιδέα του να γίνει η Λευκωσία, Άμστερνταμ και να μπορεί να διακινείται πολύς κόσμος ελεύθερα στο κέντρο της πόλης, μπορεί να φαντάζει ελκυστική και ιδεατή σε κάποιους, το κατά πόσον όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην πράξη, είναι ένα μεγάλο ερώτημα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σαν ιδέα, μπορεί να βρει πολλούς υποστηρικτές, δεδομένου ότι αναμένεται κάποια στιγμή, να λειτουργήσει και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων των δήμων της μείζονος Λευκωσίας. Τα πάντα όμως ανατρέπονται, όταν επί τάπητος τίθενται σκέψεις για μετατροπή λωρίδας κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε κεντρικές λεωφόρους, σε ποδηλατολωρίδα και οι αντιδράσεις αρχίζουν να είναι έντονες… Την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, στην οποία παρευρεθήκαν και εκπρόσωποι των επηρεαζόμενων δήμων της Λευκωσίας, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια του Υπουργείου για δημιουργία ποδηλατόδρομων που να ενώνουν τα πέντε κτήρια των πανεπιστημίων, δηλαδή το κτήριο του Πανεπιστημίου Κύπρου επί της λεωφόρου Καλλιπόλεως, την Πανεπιστημιούπολη, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Frederick, με το κέντρο της Λευκωσίας. Οι ποδηλατόδρομοι, θα ενώνουν παράλληλα και κάποια από τα πανεπιστήμια μεταξύ τους, με σκοπό αφενός να δοθεί κίνητρο χρήσης εναλλακτικών μέσων διακίνησης πέραν του ιδιωτικού οχήματος και αφετέρου να εξυπηρετηθεί μια ομάδα του φοιτητόκοσμου, κυρίως αλλοδαποί, που χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς. Ο ποδηλατόδρομος, θα ξεκινά στην ουσία από τη μια από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και θα καταλήγει διά μέσου του κέντρου της Λευκωσίας στο Frederickκαι από την άλλη, από την Πανεπιστημιούπολη, διά μέσου της Καλλιπόλεως και πάλι στο κέντρο της πόλης. Ώς εδώ όλα καλά και άγια. Για να φτάνει όμως κάποιος από τη Γρίβα Διγενή και από την Πανεπιστημιούπολη, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να περάσει από κεντρικές οδικές αρτηρίες και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πρόθεση του Υπουργείου είναι η μετατροπή μίας λωρίδας της λεωφόρου Στασίνου κατά μήκος των τειχών της Λευκωσίας, όπως επίσης και μίας από τις δύο λωρίδες της λεωφόρου Μακαρίου που οδηγούν έξω από το κέντρο, σε λεωφορειόδρομους. Η πρόταση αυτή, αντιμετωπίστηκε με πολλές επιφυλάξεις και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κυρίως από τους επηρεαζόμενους δήμους, οι οποίοι θεωρούν ότι με την πρόταση αυτή, θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ η κίνηση των αυτοκινήτων σε αυτούς τους δρόμους. Με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να προκαλέσουν περισσότερη ταλαιπωρία στον κόσμο, παρά καλό. Από πλευράς Υπουργείου Συγκοινωνιών, υποστηρίζεται ότι είναι και αυτό ένα μέτρο για να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και να οδηγηθεί ο κόσμος σε εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης. Για τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς, αναμένεται και το αποτέλεσμα μελετών, οι οποίες θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του μήνα.
ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Στόχος είναι να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ο κ. Καθητζιώτης, ανέφερε ότι υπάρχει ένα κονδύλι €750 χιλ. στον προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο έργο. Το ποσό αυτό θεωρείται ικανοποιητικό για να μπορέσει να ξεκινήσει το πρόγραμμα και να γίνει η πρώτη προσπάθεια στο κομμάτι του ποδηλατόδρομου επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή όπου δεν υπάρχουν και αντιδράσεις.
Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει πρώτα να γίνουν αποτύπωση του δρόμου, ρυθμιστικό σχέδιο, να μεταφερθούν οι διάφορες υπηρεσίες (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, Υδατοπρομήθεια, εταιρείες τηλεπικοινωνιών), να γίνουν οι ανάλογες μελέτες και ακολούθως να εγκριθεί από τα επηρεαζόμενα δημοτικά συμβούλια. Στη συνέχεια, θα προκηρυχθούν προσφορές.
>>οι μελετες
Για τις περιπτώσεις της λεωφόρου Στασίνου και Μακαρίου, για τις οποίες υπάρχει η πρόθεση μετατροπής μίας λωρίδας τους σε ποδηλατόδρομο, όπως ανέφερε ο κ. Καθητζιώτης, γίνονται τώρα πιο λεπτομερείς μελέτες για τις επιπτώσεις πάνω στην τροχαία κίνηση, οι οποίες αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του μήνα.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ

Φωτογραφία

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο ανώτερος λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών Ντίνος Καθητζιώτης, παρουσιάστηκαν τα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου για συζήτηση, με σκοπό να υπάρξει κατάληξη στην όδευση. «Οι ποδηλατόδρομοι που χαράξαμε, περνούν από δήμους, οι οποίοι πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεση και την έγκρισή τους για τη λειτουργία των ποδηλατόδρομων». Ουσιαστικά για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα γίνει ποδηλατόδρομος βόρεια και νότια τη λεωφόρου Γρίβα Διγενή. Ο ποδηλατόδρομος, όπως είπε, θα περνά παραπλεύρως της λεωφόρου και γι’ αυτό έγινε και κρούση προς τη Μονή Κύκκου για να τους δοθεί άδεια χρήσης ακινήτων για τον ποδηλατόδρομο. Ο ποδηλατόδρομος θα φτάνει μέχρι τα φώτα του Μετοχίου του Κύκκου, συνδέοντας έτσι και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και απ’ εκεί είτε με στροφή στα δεξιά, θα μπαίνει κάποιος στην οδό Ουρανίας Κοκκίνου και θα καταλήγει στη λεωφόρο Προδρόμου και απ’ εκεί θα μπορεί να μπαίνει στον ποδηλατόδρομο του Πεδιαίου Ποταμού για να καταλήγει στο κέντρο. Είτε να μπαίνει αριστερά από τα φώτα του Μετοχίου, να μπαίνει στην οδό Προκοπίου και να καταλήγει στην οδό Μουσείου με δύο-τρεις εναλλακτικές λύσεις που μελετώνται και από τον κυκλικό κόμβο της Cyta θα μπαίνει στο κέντρο της Λευκωσίας.
Απ’ εκεί και πέρα υπάρχει σχεδιασμός για μετατροπή μίας λωρίδας της λεωφόρου Στασίνου σε ποδηλατόδρομο, αφήνοντας τρεις λωρίδες για τα αυτοκίνητα. Ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, προς το παρόν για τη ρύθμιση αυτή. Η γραμμή αυτή θα καταλήγει στη Χρυσαλινιώτισσα και απ’ εκεί με στροφή δεξιά θα περνά μπροστά από το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας και θα καταλήγει στο Πανεπιστήμιο Frederick. Επίσης ποδηλατόδρομος θα γίνει στην Κυριάκου Μάτση και θα μπαίνει στην οδό Αιγαίου.
Όσον αφορά το κτήριο του Πανεπιστημίου Κύπρου επί της λεωφόρου Καλλιπόλεως, ο ποδηλάτης θα μπαίνει στην οδό Εθνικής Φρουράς και απ’ εκεί θα μπαίνει στην λεωφόρο Μακαρίου Γ΄. Η πρόθεση είναι να μετατραπεί πάλι μία λωρίδα της λεωφόρου Μακαρίου που οδηγεί προς τα έξω, σε ποδηλατόδρομο, μέχρι την Πλατεία Σολωμού.
Από την Πανεπιστημιούπολη δε, ήδη μπορεί μέσω της λεωφόρου Κυρηνείας, να καταλήγει ο ποδηλάτης στον ποδηλατόδρομο του Πάρκου Αγλαντζιάς και να φτάνει στο κτήριο του πανεπιστημίου επί της λεωφόρου Καλλιπόλεως.