Απογοητευμένος ο επίτροπος Περιβάλλοντος αφού οι Κύπριοι δεν ανεβαίνουν σε ποδήλατα

Του Λούκα Πάρπα Φλελεύθερος 22/04/2012
Φωτογραφία
Οι προσπάθειες που έγιναν και γίνονται τα τελευταία χρόνια από διάφορες τοπικές Αρχές για προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην Κύπρο, είναι πολλές και ικανοποιητικές, όμως το τελικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό είναι. Αφού κατασκευάστηκαν ποδηλατόδρομοι μήκους αρκετών χιλιομέτρων και επιπλέον ξοδεύτηκε αρκετό χρήμα στην προσπάθεια να πειστεί ο πολίτης να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του, η όλη κινητοποίηση φαίνεται ότι οδηγείται σε αδιέξοδο. Στους διάφορους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων που δημιούργησαν οι δήμοι της μείζονος Λευκωσίας, τα φιλικά προς το περιβάλλον δί τροχα παραμένουν αζήτητα. Τι φταίει άραγε γι’ αυτή την απογοητευτική κατάσταση; Τι πήγε στραβά και το ποδήλατο εξακολουθεί να είναι μόνο μέσο γυμναστικής και ψυχαγωγίας, αλλά όχι και διακίνησης;
Όπως διαπιστώνει ο επίτροπος Περιβάλλοντος, οι περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί καλοί ποδηλατόδρομοι, είναι εκείνες στις οποίες συχνάζουν τουρίστες. Στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας, υπάρχει πρόβλημα με τους ποδηλατοδρόμους, διότι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Έτσι, ένας φοιτητής που θα πάρει το ποδήλατό του από την Αγλαντζιά για να φτάσει μέχρι το κέντρο της Λευκωσίας, θα πρέπει να παίξει τη ζωή του κορώνα γράμματα, σε κάποια σημεία της διαδρομής που δεν είναι φιλικά προς τους ποδηλάτες. «Το δίκτυο για τους ποδηλάτες δεν είναι συμπληρωμένο και επιπλέον, δεν υπάρχουν νομικές υποχρεώσεις από μέρους των οδηγών για να προσέχουν τους ποδηλάτες. Η νομοθεσία που ετοιμάζεται και ακόμη να φτάσει στη Βουλή για έγκριση, καθορίζει το πλαίσιο της σχέσης μεταξύ οδηγού και ποδηλάτη και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, είναι υπέρ του ποδηλάτη. Η νέα νομοθεσία καθορίζει πού μπορεί να προσπεράσει ένα αυτοκίνητο το ποδήλατο, όμως καθορίζει και κάποιες υποχρεώσεις του ποδηλάτη, όπως για παράδειγμα τον υποχρεώνει να κρατά την αριστερή πλευρά του οδοστρώματος, για να διευκολύνει έτσι τον οδηγό στο προσπέρασμα. Επίσης δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί το ποδήλατο εφόσον έχει καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοολούχου ποτού», αναφέρει.
Σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η χρήση του ποδηλάτου διδάσκεται στα σχολεία και έτσι, οι ποδηλάτες ξέρουν πώς πρέπει να συμπεριφέρνονται στον δρόμο. Επιπλέον, κατά την εξέταση για απόκτηση διπλώματος οδηγού αυτοκινήτου, οι υποψήφιοι εξετάζονται και στο αν μπορούν να κινηθούν σωστά και με ασφάλεια όταν υπάρχει στον δρόμο ποδηλάτης.
Άλλες χώρες της Ευρώπης επίσης, έθεσαν κάτω από το μικροσκόπιό τους, το θέμα της ταχύτητας των αυτοκινήτων σε δρόμους όπου διακινούνται και ποδήλατα. Ζήτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα με την οποία διακινούνται ποδήλατα και αυτοκίνητα στους δρόμους της συνύπαρξής τους, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Προώθησαν επίσης τη δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων. Στις χώρες αυτές, προτού ανάψει το πράσινο στα φώτα τροχαίας για τα αυτοκίνητα, ανάβει το πράσινο για τα ποδήλατα και έτσι τους δίνεται προτεραιότητα.

Ιδανικός χώρος για ασφαλή στάθμευση

ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙαπό την κεντρική είσοδο της Βουλής πεζοδρόμιο, υπάρχει χώρος στάθμευσης για ένα μόνο ποδήλατο και όπως αναγράφεται σε αυτόν, ανήκει στον επίτροπο Περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο σύστημα στάθμευσης είναι κατασκευασμένο με βάση τεχνικές προδιαγραφές του Λονδίνου και σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο τέλειος χώρος στάθμευσης του ποδηλάτου. Τα τεχνικά σχέδια κατασκευής παρόμοιων συστημάτων στάθμευσης κάθε χρόνο στέλνονται από τον επίτροπο Περιβάλλοντος στους δήμους, με την ελπίδα ότι θα τα εφαρμόσουν σε περίπτωση που το αποφασίσουν και προχωρήσουν στην κατασκευή χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, όμως μέχρι σήμερα, κανένας δήμος δεν τα αξιοποίησε.
Το συγκεκριμένο «μοντέλο» όπως εξηγεί ο επίτροπος Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου- έχει το κατάλληλο ύψος για να μπορεί να δεθεί ο οριζόντιος σκελετός του ποδηλάτου και ταυτόχρονα έχει το κατάλληλο άνοιγμα για να μπορούν να δεθούν και οι τροχοί του ποδηλάτου για επιπρόσθετη ασφάλεια. Επιπλέον, διαθέτει μια οριζόντια πλάκα, εκείνη που γράφει «επίτροπος περιβάλλοντος», στην οποία θα μπορούσε να μπει το λογότυπο του δήμου ή της τοπικής Αρχής που τα κατασκευάζει. Ακόμη θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάποιο διαφημιστικό μήνυμα από την εταιρεία που πιθανότατα θα χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη κατασκευή.
«Η οριζόντια πλάκα έχει και μια άλλη χρήση: προστατεύει τους τυφλούς που διακινούνται με μπαστουνάκι. Εάν δεν υπήρχε η πλάκα για να χτυπήσει πάνω το μπαστουνάκι και να ειδοποιήσει τον τυφλό ότι υπάρχει μπροστά του εμπόδιο, θα συνέχιζε την πορεία του και έτσι θα χτυπούσε», εξηγεί ο κ. Θεοπέμπτου. Ο επίτροπος Περιβάλλοντος χαρακτηρίζει τους υπάρχοντες χώρους για στάθμευση ποδηλάτων λανθασμένους, διότι σε αυτούς κλειδώνεται μόνο ένας τροχός του ποδηλάτου και αυτό δεν του παρέχει ασφάλεια, διότι οι τροχοί των σύγχρονων ποδηλάτων αφαιρούνται πολύ εύκολα και έτσι, δεν είναι δύσκολο για τους κλέφτες να αρπάξουν το υπόλοιπο ποδήλατο και να φύγουν, αφήνοντας πίσω τους μόνο έναν… τροχό.
Το συγκεκριμένο «μοντέλο» όμως, έχει και μια ακόμη χρήση: Μπορεί να τοποθετηθεί παράλληλα του οδοστρώματος και έτσι να αντικαταστήσει μερικούς από τους πασσάλους που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια για να εμποδίζουν την άνοδο αυτοκινήτων πάνω στον χώρο που χρησιμοποιούν οι πεζοί για τη διακίνησή τους. Το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου χώρου για στάθμευση ποδηλάτων είναι 100 περίπου ευρώ.

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Φωτογραφία

Στους δρόμους της Ολλανδίας συναντά ο επισκέπτης πολλά ποδήλατα και αυτό είναι μια επιτυχία των εκεί κατοίκων, που τόνιζαν στην κυβέρνησή τους ότι δεν έχουν χρήματα για να αγοράζουν αυτοκίνητα και ότι ήθελαν ποδηλατοδρόμους για να διακινούνται με τα ποδήλατα. Αυτό απαιτούσαν, μέχρι που το κέρδισαν.