Λεμεσός: Μετά από μερικές ημέρες τήρησης χαμηλής ταχύτητας στις διεκδικήσεις τους οι οδηγοί αστικών λεωφορείων ετοιμάζονται να επανέλθουν δριμύτεροι και δηλώνουν αποφασισμένοι να τραβήξουν και πάλι χειρόφρενο αν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους από την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού - ΕΜΕΛ.

Σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν σε χθεσινή κοινή σύσκεψη των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ όπου συζητήθηκε το πρόβλημα που προκύπτει εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να καταβάλει τους μισθούς των οδηγών που αμείβονται σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τη συλλογική τους σύμβαση και τους όρους εργασίας.

Στο χρονικό αυτό διάστημα, οι συντεχνίες αναμένουν ότι θα δοθεί η ευκαιρία στη Διεύθυνση της εταιρείας να προχωρήσει στην καταβολή των μισθών στους 110 εβδομαδιαίους οδηγούς.

Το θέμα της καταβολής του μισθού είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως ανέφερε ο συντεχνιακός καλώντας την εργοδοτική πλευρά να σεβαστεί τις εργασιακές σχέσεις και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων.

Θεοπέμπτου ρύπανση απόβλητα ανακύκλωση ΑΠΕ ανανεώσιμες νερό ΤΑΥ Υδάτων, μαρίνα, βροχόπτωση, κλιματικές, σκουπίδια, ρύποι, δέντρα, δάσος, φράκτη, φράκτης, ζώα

Read Full Article