Αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία πραγματοποίησε ψες πολιτικό αεροσκάφος της εταιρείας Monarch, που πραγματοποιούσε τη πτήση Λάρνακα-Μάντσετερ, μετά από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε. Στην πτήση επέβαιναν 211 επιβάτες μεταξύ των οποίων και 8 Ε/κ.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο του Ντάλαμαν που βρίσκεται στα παράλια της Τουρκίας κοντά στη Ρόδο, αφού όπως μας εξήγησε ο Υπουργός Συγκοινωνικών, Ευθύμιος Φλουρέντζου, ήταν το πιο κοντινό.

Περιπέτεια για Ε/κ χωρίς διαβατήριο

Όλοι οι επιβάτες πλην ενός Ε/κ ο οποίος ταξίδευε μόνο με ταυτότητα, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο που πρόσφερε η εταιρεία. Ο Ε/κ επιβάτης μαζί με θείο του παρέμεινε στο αεροδρόμιο υπό τα άγρυπνα μάτια των αρχών ασφαλείας. Πρόκειται για τον Σέργιο Πίττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος υπέστη σοβαρή βλάβη στον ένα κινητήρα μεταξύ Κύπρου και Ρόδου.

Οι δύο Ε/κ έφθασαν στο Μάντσεστερ ενώ οι υπόλοιποι έξι αναχώρησαν από την Τουρκία γύρω στις 21.15 μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο Ευθύμιος Φλουρέντζου, είπε ότι όλοι οι Ε/κ επιβάτες έτυχαν της περιποίησης που έτυχαν και οι υπόλοιποι επιβάτες.
 

Μιλώντας στο SigmaLive, ο 22χρονος Σέργιος Πίττας ο οποίος παρέμεινε στο αεροδρόμιο, αφού δεν έφερε διαβατήριο, έκανε λόγω για μεγάλη ταλαιπωρία αφού όπως είπε παρέμειναν για 15 ώρες σε ένα κουτί. Όπως εξήγησε στο SigmaLive, πρόβλημα αντιμετώπισε και στο Μάντσεστερ, αφού οι αρχές ρώτησαν τον νεαρό πώς γίνεται να ταξίδεψε από την Τουρκία χωρίς διαβατήριο, θέμα το οποίο τελικά ξεκαθάρισε.

Read Full Article