Η αλλαγή στην ψηφιακή τηλεόραση δημιουργεί απόβλητα

Πως ανακυκλώνουμε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μας

Με την αλλαγή σε λίγες μέρες στην ψηφιακή τεχνολογία, πολλές τηλεοράσεις και άλλος εξοπλισμός θα αχρηστευθούν.

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθεί το κοινό πώς να φροντίσει για την ανακύκλωση αυτών των συσκευών τους. Η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος και το αν θα γίνει καινούρια αγορά.
Πιο κάτω θα βρείτε πληροφορίες για την ανακύκλωση των συσκευών αυτών για πληροφορίες όμως μπορείτε να απευθύνεστε στον οργανισμό WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd (www.electrocyclosis.com.cy), τηλέφωνο 70009333.

Μικροσυσκευές

Μικροσυσκευές όπως κινητό, ράδιο, τηλεόραση μπορούν να παραδοθούν στα καταστήματα από οπού θα προμηθευτούμε την καινούργια μας συσκευή.

Εάν απλά έχουμε παλιές συσκευές που θέλουμε να ανακυκλωθούν χωρίς καινούρια αγορά, τότε μπορούμε να επισκεφτούμε καταστήματα- μέλη του οργανισμού WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd όπου μπορούμε ανά επίσκεψη να αφήσουμε μέχρι και 2 μικροσυσκευές, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε καινούργια από τα εν λόγω καταστήματα.

Τα κινητά τηλέφωνα με τα εξαρτήματα τους, καθώς επίσης σταθερά και ασύρματα τηλέφωνα και αυτόματους τηλεφωνητές, μπορείτε εκτός από τους πιο πάνω χώρους να τα μεταφέρετε και σε ειδικούς κάδους συλλογής οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί από εταιρείες που ασχολούνται με την τηλεφωνία σε συγκεκριμένα σημεία.

Τις συσκευές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μπορούμε επίσης να τις ανακυκλώσουμε τοποθετώντας τις στους ειδικούς κάδους συλλογής του προγράμματος ανακύκλωσης Cytamobile Vodafone – Teli Recycling Ltd, τοποθετημένους σε συγκεκριμένα σημεία.

 

Επίσης υπάρχουν ειδικά παλετοκιβώτια σε διαφορά καταστήματα Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών ειδών όπου δέχονται τέτοιες συσκευές των οποίων η μέγιστη διάσταση δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά.

 

Οι λαμπτήρες συλλέγονται για ανακύκλωση σε ειδικούς κάδους στα σημεία πώλησης λαμπτήρων. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως (κοινοί λαμπτήρες) δεν ανακυκλώνονται.

 

Ηλεκτρικές Συσκευές Μεγάλου μεγέθους

Οι ηλεκτρικές συσκευές μεγαλύτερου μεγέθους, όπως τα ψυγεία, μπορούμε να τα αφήσουμε στις εταιρείες από όπου θα πάρουμε την καινούργια μας συσκευή. Εάν δεν μπορούμε να τις μεταφέρουμε εκεί, μπορεί η εταιρεία να αναλάβει την μεταφορά για λογαριασμό μας, χρεώνοντας μας ίσως ένα ποσό για τη μεταφορά.

Μπορούμε επίσης να αφήσουμε τις συσκευές μας στα ειδικά εμπορευματοκιβώτια τύπου HOOK CONTAINERS τοποθετημένα σε αποθήκες εταιρειών εισαγωγής Ηλεκτρικών ειδών

Μεγάλες ποσότητες

Εάν υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικών συσκευών προς ανακύκλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον οργανισμό WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd (www.electrocyclosis.com.cy), τηλέφωνο 70009333 για τις ανάλογες διευθετήσεις. Επίσης εάν υπάρχει εξοπλισμός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ο οποίος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στον ίδιο οργανισμό.

Αν αυτό το μήνυμα δεν έχει σταλεί αρχικά σε εσάς, αλλά θέλετε να λαμβάνετε την τελευταία πληροφόρηση για περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα και άρθρα, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και μετά Send, ή κάνετε Reply με θέμα Subscribe.

Αν είστε δημοσιογράφος ή άλλος επαγγελματίας μπορεί να σας ενδιαφέρει η εγγραφή σε άλλα ενημερωτικά δελτία για τα οποία υπάρχει τρόπος εγγραφής εδώ.

 

Φιλικά,

 

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Επίτροπος περιβάλλοντος

Τηλ: +357 22803460 Fax: +357 22803464

Ιστοσελίδα: Perivallon.eu Blog: Theopemptou. blogspot. com

Το καθημερινό μου ημερολόγιο εργασίας είναι εδώ

Εγγραφή στην ενημέρωση | Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις |


Άρθρα - Απόβλητα

Άρθρα - Απόβλητα

Όλα τα βίντεο με εκπομπές για τα απόβλητα

Bίντεο με εκπομπές για τα απόβλητα. Για να τα δείτε στο YouTube πατάτε εδώ.  
 • 18-08-2023 17:18:40
 • Hits 240

19 Jul 2018 Εκπομπή στο ΡΙΚ για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων και τις αυξήσεις

19 Jul 2018Εκπομπή στο ΡΙΚ για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων και τις αυξήσεις Όλα τα βίντεο με τα απόβλητα είναι εδώ....

 • 08-01-2023 08:35:38
 • Hits 493
Απόβλητα και πλαστικά – Οι αλλαγές που έρχονται

Απόβλητα και πλαστικά – Οι αλλαγές που έρχονται

Με τα πολλά προβλήματα που άρχισαν να φαίνονται με τα πλαστικά, τις κλιματικές αλλαγές, τις τεράστιες ποσότητες αποβλήτων που παράγουν οι μοντέρνες κοινωνίες, τη διατήρηση των πόρων και μια σειρά...

 • 11-02-2022 22:59:25
 • Hits 3990
The Right to Repair

The Right to Repair

The European union has for a long time now been trying to reduce waste as part of the Circular Economy package but also because of its long standing policy to favour practices for waste reduction.In its circular...

 • 08-08-2021 00:12:16
 • Hits 11770
Βατί, Κοτσιάτης και η αποκατάσταση τους

Βατί, Κοτσιάτης και η αποκατάσταση τους

Αυτή την εποχή στην περιοχή του Βατί ξεκίνησαν για διάφορους λόγους ανεξέλεγκτες φωτιές, όπως και στο παρελθόν με αποτέλεσμα η ρύπανση και οι μυρωδιές να ξαπλώνονται σε μεγάλη έκταση και σε...

 • 30-11-2020 17:07:28
 • Hits 2543
Διαχείριση φυκιών στην Πάφο

Διαχείριση φυκιών στην Πάφο

21 Ιουνίου 2020Κο Σάββα Περδίου,Υφυπουργό Τουρισμού,Θέμα: Διαχείριση φυκιώνΑπό τον καιρό που ασχολούμαι με τα περιβαλλοντικά θέματα το πρόβλημα με τα φύκια στις ανατολικές ακτές και ιδιαίτερα στο παραλιακό...

 • 14-07-2020 12:07:55
 • Hits 4102