Εγκατάσταση Συστήματος Φωτοεπισήμανσης σε ολόκληρη την Κύπρο

Γονική Κατηγορία: Παρεμβάσεις - Θεοπέμπτου Ερωτήσεις & Θέματα - 2016 Εμφανίσεις: 1920
city traffic[Απάντηση Υπ Συγκοινωνιών]
20 Σεπτεμβρίου 2016


Σε παλαιότερη απάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη σε ερώτηση του βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη με αρ. 23.06.010.05.344, αναφορικά με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος φωτοεπισήμανσης σε ολόκληρη την Κύπρο, πληροφορήθηκα ότι τα προκαταρκτικά έγγραφα διαγωνισμού για την εγκατάσταση Συστήματος Φωτοεπισήμανσης σε ολόκληρη την Κύπρο έχουν ολοκληρωθεί και ότι απόψεις επί του θέματος απέστειλε και η Νομική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού και την εκτέλεση του έργου.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης σε ολόκληρη την Κύπρο και πόσο υπολογίζεται να κοστίσει η εκτέλεση του έργου.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Βουλευτής
Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών


Απάντηση ημερομηνίας 5 Δεκεμβρίου 2016 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.156, ημερομηνίας 21ης Σεπτεμβρίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Εγκατάσταση Συστήματος Φωτοεπισήμανσης για Τροχαίες Παραβάσεις

Αναφέρομαι στην ερώτηση με αρ. φακ. Ερ. 23.06.011.01.156 και επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Φωτοεπισήμανσης για Τροχαίες Παραβάσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, αναμένεται να προκηρυχθεί αρχές του 2017, νοουμένου ότι θα έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες εγκρίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η προκαταρκτική εκτίμηση κόστους ανέρχεται στα €35 εκατομμύρια για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του συστήματος.
Η εκτίμηση κόστους περιλαμβάνει την αρχική προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος και την επίδοση των ειδοποιήσεων/εξωδίκων στους παραβάτες.

Τα εκτιμώμενα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πενταετία έχουν υπολογιστεί να ανέλθουν στα €53 εκατομμύρια.
Εκτύπωση