Νόμιμες οι αλλαγές στα μηχανάκια delivery;

Γονική Κατηγορία: Παρεμβάσεις - Θεοπέμπτου Ερωτήσεις & Θέματα - 2019 Εμφανίσεις: 628
Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη ΒτΑ για τα πιο κάτω όσον αφορά τις δίτροχες μοτοσυκλέτες που κάνουν κατ' οίκον παράδοση φαγητού (delivery services):

1) Η τροποποίηση που γίνεται σε αυτές στην Κύπρο για την μεταφορά του φαγητού είναι νόμιμη και αν όχι γιατί κυκλοφορούν τόσες πολλές χωρίς τιμωρία;

2) Έχει το υπουργείο προγραμματίσει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα;


Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών


Απάντηση:

Απάντηση ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2019 (2020;) του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.455, ημερομηνίας 21ης Ιανουαρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και, με βάση την ενημέρωση που έτυχα από το αρμόδιο Τμήμα, να σας πληροφορήσω ότι η κατασκευή, που τοποθετείται στις μοτοσικλέτες που εκτελούν δρομολόγια για την κατ’ οίκον παράδοση φαγητού, δεν θεωρείται ως τροποποίηση/αλλαγή/μετατροπή στις μοτοσικλέτες, ώστε να απαιτείται η χορήγηση οποιασδήποτε έγκρισης από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια του τεχνικού ελέγχου που διενεργείται στις μοτοσικλέτες.

2. Αντίθετα, η κατασκευή αυτή, λαμβάνεται υπόψη ως φορτίο, για το οποίο δεν χρειάζεται η παρουσίαση στοιχείων στο Τμήμα για σκοπούς εξέτασης και χορήγησης έγκρισης. Σύμφωνα με την πρώτη επιφύλαξη του Κανονισμού 50 (16) (στ) των περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Κανονισμών “στην περίπτωση της μοτοσικλέτας το φορτίο δεν πρέπει να εκτείνεται πέραν του πλάτους των χειρομοχλών ή πέραν του ολικού μήκους της μοτοσικλέτας ή σε ύψος που υπερβαίνει τους ώμους του οδηγού.”

3. Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις.»

ΑΛ/ΗΚ/Ap-23.06.011.03.455
Εκτύπωση