Εξετάσεις παιδιών ΑΜΕΑ στα σχολεία

Γονική Κατηγορία: Παρεμβάσεις - Θεοπέμπτου Ερωτήσεις & Θέματα - 2022 Εμφανίσεις: 417
cats2Ερώτηση με αρ. 23.06.012.01.158, ημερομηνίας 12 Ιανουαρίου 2022, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν γίνεται έλεγχος και, αν ναι, με ποιο τρόπο για την εφαρμογή της εγκυκλίου που αφορά τις ειδικά διαμορφωμένες εξετάσεις παιδιών ΑμεΑ στα σχολεία.»Απάντηση ημερομηνίας 14 Μαρτίου 2022 του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στην ερώτηση με αρ. 23.06.012.01.158, ημερομηνίας 12 Ιανουαρίου 2022, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

Αναφέρομαι στο πιο πάνω ερώτημα, σχετικά με το κατά πόσο γίνεται έλεγχος για την εφαρμογή της εγκυκλίου που αφορά στις ειδικά διαμορφωμένες εξετάσεις παιδιών ΑμεΑ στα σχολεία και σας ενημερώνω για τα ακόλουθα:

2. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ypp 12681, ημερομηνίας 6 Σεπτεμβρίου 2021, με θέμα «Εγκύκλιες Οδηγίες για τα Προγράμματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», ο/η Βοηθός Διευθυντής/τρια Υπεύθυνος/η για τα Προγράμματα Ειδικής Αγωγής, έχει την ευθύνη για την εφαρμογή των εγκύκλιων οδηγιών που αποστέλλει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας προς τα σχολεία καθώς και την ευθύνη οργάνωσης, ελέγχου και ορθής λειτουργίας των προγραμμάτων ειδικής αγωγής.

3. Το καθήκον του Υπεύθυνου Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής ανατίθεται σε έναν/μια Βοηθό Διευθυντή/τρια από τον/τη Διευθυντή/τρια του σχολείου, ο/η οποίος/α ελέγχει και ενημερώνει το Γραφείο Ειδικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω του/της Συνδετικού/ής Λειτουργού για την ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων και εφαρμογή των εγκυκλίων για τα παιδιά της ειδικής αγωγής.
Εκτύπωση